Gå vår digitala kurs!

Vill du veta mer om kristen tro?
Då ska du gå vår digitala kurs.

Vi hoppas att du som kanske inte brukar gå i kyrkan eller vet vad du ska tro anmäler dig. Den här kursen är just för dig!

Vi träffas via Zoom, en digital plattform som gör det möjligt för dig att delta från ditt hem med hjälp av din dator eller surfplatta. Känner du dig inte van eller bekväm vid att använda Zoom så hjälper vi gärna dig med en testkväll innan kursen drar igång.

Varje kurstillfälle inleds med att vi får lyssna till ett föredrag och sedan följer vi upp dagens ämne i ett samtal där du får chansen att ställa just dina frågor och funderingar. Vi hoppas på spännande samtal och låt oss säga det redan nu; du behöver inte hålla med i det som sägs.

Föreläsare är Hans Ericson som till vardags undervisar på Tekniska Högskolan i Jönköping och som på sin fritid är engagerad i Missionshuset Månsarp. Hans är kunnig inom både teologi och historia. Hans kommer att ta upp ämnen som…

  • Kan man lita på Bibelns texter?
  • Tror alla religioner på samma Gud? Vad är unikt med kristen tro?
  • Hur lär man känna Gud på ett personligt sätt

Har du inte redan sett vårt filmklipp så finns den HÄR. Där berättar Hans lite mer om de ämnen som vi valt.

Kanske har du också frågor och funderar som du vill ta upp. Vi hoppas kunna ge tillfälle även för det.

Samtalsledare är David Skoglar som vanligen är pastor i Månsarps Missionshus men som sedan två år tillbaka också arbetar på Månsarpsskolan. David är nyfiken på vad människor tänker om livet och Gud och i våra samtal får vi ”provtänka” tillsammans.

När börjar vi? Vårt förslag är att första träffen blir onsdagen den 10 mars kl 19.00 och vi räknar med att avsluta ca 21.00. Men vi är öppna för andra förslag om det skulle visa sig att de som först anmäler sig har andra önskemål.

Anmälan? Intresseanmälan sker till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. senast 8 mars. När du anmält dig får vi din mejladress och till den skickar vi sedan en länk så att du kan ansluta dig till våra träffar.

Kostar det något? Nej, denna kurs är till skillnad mot många andra helt gratis.

Kursen sker i samarbete med Studieförbundet Bilda och Månsarps Missionsförsamling.