Vad händer i Missionshuset
  

Vår scoutstuga

Stugan flyttades, till platsen mellan Vederydssjön och vägen till Ekeryd, från Månsarps by för drygt 50 år sedan och gjordes i ordning för vår scoutverksamhet. Vi har kompletterat med förråd och utedass sedan dess. Under 2022 har vi byggt ett vindskydd och borrat en brunn så att vi har både dricksvatten och möjlighet att tvätta händer och diska. Virket till vindskyddet kommer från Smörviksskogarna och en lokal hantverkare (Axel Byrmo) har utfört arbetet.

Utöver en del eget arbete och materiel har vi fått ett frikostigt stöd till projeket via Leader Västra Småland och EU. 
eu leader

Vi använder anläggningen för vår egen verksamhet men önskar också att fler ska få nytta av den. Sitt gärna ned ett tag när ni passerar. Vill ni stanna längre samt vara säkra på att det är ledigt när ni kommer så kan ni boka anläggningen. Bokar gör ni genom att mejla Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Telefonnummer till ansvariga för uthyrning hittar ni om ni klickar på länken ”Kontakt” på hemsidan. 

Vi vill att ni lämnar anläggningen i samma skick som när ni kom. Tobak, alkohol och droger är inte ok att använda vid scoutstugan.

 001 stugan

002 vindskyddet

003 slang

004 bygge

005 bygge1

006 bygge2

007 knut

008 u tak

009 tak